Historalia Productions

Tweejaarlijks leeft het kasteeldomein op dankzij de wervelende totaalspektakels die er worden georganiseerd. Historalia Productions bracht reeds verschillende historische figuren tot leven. In totaal woonden ruim 80.000 liefhebbers uit Westerlo en ver daarbuiten de afgelopen voorstellingen bij. 

 

Het eerste spektakel vond plaats in 2014 en vertelde het verhaal van de Franse koningin Marie-Antoinette. In 2016 lag de focus op de vaderlandsgeschiedenis met een spectaculaire kijk op het leven van Albert 1, koning der Belgen tijdens de woelige periode van de Eerste Wereldoorlog. Rubens sluit voorlopig dit lijstje af. Het kleurrijke leven van een van de grootste kunstenaars allertijden was het onderwerp voor een visuele totaalervaring. In 2020 voegen we een nieuwe productie toe aan deze lijst: 1830 vertelt het ongelooflijke verhaal van de Belgische revolutie. In vergelijking met de vorige shows, zal deze musical een geheel nieuwe theaterervaring zijn voor de toeschouwers. Ze bewegen zich over het prachtige domein en worden meegesleept door een verhaal vol liefde, actie en humor.

 

 

Elke musical vertrekt van een blanco pagina. Regie en script zijn in handen van Luc Stevens die samenwerkt met een team van honderden medewerkers en vrijwilligers. Samen creëren ze een wervelend totaalspektakel met schitterende choreografieën en weelderige kostuums gebracht door een live-orkest, een topcast uit de Vlaamse musicalwereld en honderden dansers en acteurs. Een combinatie van prachtige liederen, water, licht en vuur tegen de achtergrond van het authentieke kasteel de Merode.

 

Meer informatie en tickets zijn tijdig te vinden op de website van Historalia: http://www.historalia.be